Geleceğin Öğretmenleri, Geleceğin Teknolojisiyle Buluştu

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi iş birliğiyle Eğitim Fakültesi öğrencilerine yönelik Fatih Projesi, EBA, MEBİ ve Eğitimde Yapay Zekâ konularında bilgilendirme seminerleri düzenlendi. İki gün süren ve Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirilen 4 oturumda, geleceğin öğretmenleri meslek hayatlarına adım atmadan önce sahada aktif olarak kullanacakları eğitim teknolojileri hakkında kapsamlı bilgi sahibi oldu. 

Öğrencilerin Fatih Projesi bileşenlerini etkin bir şekilde kullanabilmeleri, EBA ve MEBİ portallarının sunduğu zengin içeriklere hâkim olmaları ve eğitimde yapay zekâ uygulamalarının potansiyelini anlamaları amacıyla düzenlenen bilgilendirme seminerleri, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü  bünyesindeki Fatih Eğitmenleri tarafından gerçekleştirildi.

Bilgilendirme seminerlerinin final programına Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Güneş, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Baykal Başdemir, Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Dikici ve Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Türkçe ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği  ve İngilizce Öğretmenliği öğrencileri katıldı.

2025-05-09 22:08:43
10