MERSİN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ

Amaç ve Hedefler

Amaç 1: Turizm lisans eğitiminin niteliğini geliştirmek

  • Hedef 1. Ders programlarını ve derslerin içeriklerini iç ve dış paydaşların (sektör temsilcileri, mezunlar, öğrenciler) görüş ve önerilerini alarak, yürürlükte olan mevzuatlar çerçevesinde güncellemek
  • Hedef 2. İhtiyaç duyulan ve yeni gelişen (dijital turizm, gastronomi, rekreasyon yönetimi vb.) alanlarda, nitelikli öğretim eleman sayısını artırmak
  • Hedef 3. Öğrencilerimizin yurt içi ve yurt dışı değişim programlarına (Erasmus+, Farabi vb.) katılımlarının devamlılığını sağlamak
  • Hedef 4. Sektördeki yeni gelişmeleri göz önüne alarak Konaklama İşletmeciliği, Seyahat Acenteciliği ve Destinasyon Pazarlaması gibi uygulamalı alanları güçlendirmek
  • Hedef 5. Turizm sektöründe öğrencilerimizin yetkinlik ve beceri kazanabilecekleri, misafir odaklı hizmet, operasyon ve yönetim uygulamalarını kazandırmak
  • Hedef 6. Öğrencilerimizin Turizmin farklı alanlarında (konaklama, seyahat, yiyecek-içecek, rehberlik) uzmanlaşmış kişilerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanabileceği faaliyetlerin (seminerler, çalıştaylar, sektör buluşmaları) sayısını arttırmak
  • Hedef 7. Öğrencilerimizin Turizm mesleği alanlarının tümünde (otel, acente, havayolu, yiyecek-içecek işletmeleri vb.) staj yapabilmelerini sağlamak amacıyla gerekli işbirliklerini sağlamak
  • Hedef 8. Eğitim programını öğrencilere turizm meslek etik ilkelerini kazandıracak biçimde oluşturmak
  • Hedef 9. Otel yönetim sistemleri (Opera vb.), rezervasyon sistemleri (Amadeus, Galileo vb.) gibi güncel teknolojileri, eğitim-öğretim süreçlerinde kullanmak
  • Hedef 10. Öğrencilerimize akademik ve kariyer danışmanlığı hizmetlerini etkin bir şekilde sağlamak
  • Hedef 11. Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin verimliliğini ölçme amaçlı geri bildirimleri (ders değerlendirme anketleri vb.) sağlamak ve değerlendirmek
  • Hedef 12. Lisans müfredat programımızı uluslararası akredite turizm programlarıyla uyumlu hale getirmek

 Amaç 2: Turizm lisansüstü eğitiminin niteliğini geliştirmek

  • Hedef 1. Nitelikli öğrencileri Fakültemiz lisansüstü eğitim programlarına çekmek
  • Hedef 2. Lisansüstü öğrenci kapasitesini arttırmak
  • Hedef 3. Sektörün ve akademinin ihtiyaç duyduğu yeni lisansüstü programlar açabilmek
  • Hedef 4. Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası akademik ağlara katılımını teşvik ederek vizyonlarını geliştirmek
  • Hedef 5. Lisansüstü müfredat programımızı yurtdışındaki programlarla uyumlu hale getirmek

Amaç 3: Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerinin niteliğini geliştirmek

  • Hedef 1. Ulusal/Uluslararası atıf indekslerindeki (SSCI, Scopus vb.) dergilerde yayın sayısını arttırmak
  • Hedef 2. Etki katsayısı yüksek dergilerde yayınlanan yayın sayısını artırmak
  • Hedef 3. Nitelikli araştırma altyapısını ve araştırmacı sayısını zenginleştirmek
  • Hedef 4. Ulusal/uluslararası düzeyde (TÜBİTAK, AB Projeleri vb.) yürütülen araştırma proje niteliğini ve sayısını arttırmak
  • Hedef 5. Turizm alanında patent, faydalı model ve yenilikçi iş modeli sayısını arttırmak
  • Hedef 6. Turizm endüstrisi (konaklama işletmeleri, seyahat acentaları, yiyecek-içecek işletmeleri, destinasyon yönetim örgütleri) ile araştırma işbirliklerini sağlamak

Amaç 4: Sosyal sorumluluk projeleri dahilinde topluma ve çevreye katkı sağlamak

  • Hedef 1. Toplumun farklı kesimlerine sosyal sorumluluk projeleri ile Turizmin (sürdürülebilirlik, kültürel mirasın korunması, yerel kalkınma vb.) uygulama alanlarını tanıtan faaliyetleri gerçekleştirmek ve sürekliliğini sağlamak
  • Hedef 2. Turizmle doğrudan ilgili olmayan ancak toplumsal fayda sağlayacak (çevre temizliği, dezavantajlı gruplara yönelik farkındalık vb.) sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştirilmesini sağlamak
  • Hedef 3. Fakültemizin sosyal sorumluluk projelerinin sayısını ve niteliğini arttırmak
  • Hedef 4. Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinin geniş kitlelere duyurulmasını sağlamak
  • Hedef 5. Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerine öğretim elemanlarının ve öğrencilerin katılımlarını teşvik etmek

 Amaç 5: Fakültenin İç ve Dış Paydaş Memnuniyetini Arttırmak

  • Hedef 1. Fakültemizin iç (öğrenci, akademik ve idari personel) ve dış (sektör, mezunlar, aileler) paydaşlarının duydukları memnuniyetleri ölçebilen çalışmalar geliştirmek
  • Hedef 2. Fakültemizin iç ve dış paydaşlarının Fakültemiz ile ilgili görüş, beklenti ve önerilerini (danışma kurulları, anketler vb. yoluyla) almak ve değerlendirmek
  • Hedef 3. Fakültemizin iç ve dış paydaşlarının duydukları memnuniyetleri arttıracak iyileştirici faaliyetlerde bulunmak
  • Hedef 4. Fakültemizin iç ve dış paydaşları arasındaki iletişimi (e-bülten, sosyal medya, mezun portalı vb.) artırmak
  • Hedef 5. Öğrencilerimizin Fakülte Yönetimi ve öğretim elemanlarına ulaşılabilirliğini sağlamak

Amaç 6: Sektörel hizmet, proje ve danışmanlık faaliyetlerini arttırmak

  • Hedef 1. Fakültemizin turizm sektörüne yönelik eğitim, proje geliştirme ve danışmanlık hizmetlerini gerçekleştirmesini sağlamak ve bunların sürdürülebilirliğini sağlamak
  • Hedef 2. Üniversitemizde yer alan Teknoparkta turizm teknolojileri alanında çalışmaların yapılmasını teşvik etmek
  • Hedef 3. Üniversitemizin ilgili uygulama ve araştırma merkezleri (örn: Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi, Gastronomi Uygulama Mutfağı, Kariyer Merkezi vb.) ile ortak çalışmaların yapılmasını teşvik etmek

Amaç 7: Uluslararası tanınırlığını sağlayabilecek faaliyetlerin artırılması

  • Hedef 1. Fakültemizin akademik personelinin ve öğrencilerinin uluslararası programlardan (ERASMUS+, Mevlana vb.) yararlanma imkanını ve sürekliliğini sağlamak
  • Hedef 2. Uluslararası işbirlikli projelerin, ortak diploma programlarının ve bilimsel etkinliklerin (konferans, sempozyum) gerçekleşmesini sağlamak

Amaç 8: Fiziki yapının iyileştirilmesi

  • Hedef 1. Fakültemizdeki derslik ve uygulama alanlarının (uygulama mutfağı, bilgisayar laboratuvarları, uygulama odası vb.) alt ve üst yapısını artan öğrenci sayısına ve teknolojik gereksinimlere uygun olacak şekilde düzenlemek
  • Hedef 2. Fakültemizin öğretim elemanlarının, idari personelinin ve öğrencilerin kullandığı sosyal ve çalışma alanlarını (Çalışma odaları, Toplantı salonu, kantin vb.) düzenlemek ve iyileştirmek
  • Hedef 3. Fakültemizde derslik ve uygulama alanları donanımlarının (yazılımlar, ekipmanlar vb.) ihtiyaçlar doğrultusunda temin etmek
  • Hedef 4. Fakültemizde bilişim alt yapısı ve teknik donanımını iyileştirmek

Amaç 9: Mezun öğrencilerle iletişimin sürdürülmesi

  • Hedef 1. Fakültemizden mezun öğrencilerle (mezun panelleri, kariyer sohbetleri vb.) faaliyetler gerçekleştirmek
  • Hedef 2. Fakültemizin gerçekleştirdiği faaliyetlere (mezuniyet töreni, Turizm Haftası etkinlikleri, kariyer günleri vb.) mezun öğrencilerin katılımını sağlamak
  • Hedef 3. Mezun Takip Sistemi oluşturmak, mezunlarımızın bu sisteme kayıtlarını sağlamak ve mezun veritabanını güncel tutmak
  • Hedef 4. Mezuniyet sonrası mezunlarımıza yönelik mesleki gelişim eğitimleri ve ağ oluşturma (networking) etkinlikleri sunmak

  •   GENEL
    •   İletişim
  • Birim Adres:
    Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü 33343 Yenişehir/MERSİN
  • Birim Sekreterlik Tel:
    +90 324 361 00 01 / 13953
  • Birim Sekreterlik Faks:
    +90 324 361 07 51
  • Birim Sekreterlik e-mail: turizmfakultesi@mersin.edu.tr