Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden Bir Ödül Daha

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü



    Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 14-17 Ekim 2021 tarihinde Afyon’da 3. sü düzenlenen Uluslararası GastroAfyon yemek yarışmasına öğrencilerimiz Yusuf KARA, Nasibe ULUK, Oğuz ŞEN ve Hocamız Öğretim Görevlisi Adem YETİM katılım sağlamış olup üniversitemizi temsil etmişlerdir. Yarışmaya katılan ekibimiz 1 altın 4 gümüş madalya kazanmıştır. Bireysel yarışmalarda Afyon mutfağı ana yemek kategorisinde üniversitemizi temsil eden Oğuz ŞEN ‘’Kuzu gerdanlı keşkek taze otlarla marine edilmiş kuzu küşleme ve Sultandağı kiraz sos eşliğinde’’ yemeği ile gümüş madalya almaya hak kazanmıştır. Bireysel tatlı kategorisinde yarışan bir diğer yarışmacımız Nasibe ULUK Afyon’a özgü reçetesi ‘’el açması baklava yufkaları arasında krema pişmaniye ve Antep fıstık dolgulu Sultandağı kiraz sos eşliğinde’’ yemeği ile gümüş madalya elde etti. Yusuf KARA ise sekiz üniversitenin katılımıyla gerçekleşen Üniversiteler Arası modern Türk Mutfağı yemek yarışmasında ise en iyi başlangıç tabağı ‘’Boğsak mavi yengeç ve Mut keçi peyniri sosu eşliğinde’’ ile ekibimiz altın madalya kazanmıştır. Ana yemekte ise Mersin’e özgü Halili balığı yapan ekibimiz bu kategoride gümüş madalya almaya hak kazandı. Son olarak ekibimiz tatlı kategorisinde ‘’kireç kaymağında bekletilmiş çıtır kabak tatlısı’’ ile gümüş madalya elde etmişlerdir. Yarışmaya katılan tüm katılımcılara teşekkür ederiz.  


  • 2021-11-02 13:07:17
  • 215