Sandıktan Çıkan Kültür Projesi Açılış Toplantısı

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından Üniversitemiz İletişim Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilen "Sandıktan Çıkan Kültür" adlı projenin açılış toplantısı Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi B Salonunda 26 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Açılış toplantısına Üniversitemiz İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

26-28 Şubat tarihleri arasında atölye çalışmalarıyla gerçekleştirilecek projenin açılış toplantısında konuşan Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu, bir metafor olarak sandıkların aslında geçmişimizi temsil ettiğini, geçmişten bugüne, bugünden geleceğe bir kültürel miras taşıyıcısı olduğunu belirtti. Öğrencilerin katılımıyla önemli bir çalışmaya imza atılacağına inandığını belirten Prof. Dr. Doğan Topçu, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Muzaffer Sümbül ise yaptığı konuşmada ‘’Sandıktan Çıkan Kültür’’ projesinin iki aşamalı olduğunu aktardı. İlk olarak öğrencilerin aile tarihiyle ilgili bellek çalışması yapacaklarını, daha sonra aile açısından önemi bulunan bir nesneden hareketle röportaj ve çekimler gerçekleştirileceğini ve ardından sunum kısmının tamamlanacağını ifade eden Prof. Dr. Sümbül, daha önce yapılan çalışmalardan örnekler sundu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu tarafından Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’e teşekkür belgesi takdim edildi. Prof. Dr. Muzaffer Sümbül tarafından da Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu ve Prof. Senem Duruel Erkılıç’a katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

• 2020-02-27 17:10:24